Houtsoorten Poorten

De poorten van De Rumpert worden in de beste houtsoorten uitgevoerd.

Alle houtsoorten zijn onderhoudsvrij. Indien u de glans van de poorten wilt behouden, is het mogelijk ze te behandelen meet een teakolie die geschikt is voor buiten.

Dit eikenhout van Europese bodem heeft jarenlang  liggen drogen voor gebruik. Kromtrekken wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Eikenhout is onderhoudsvrij. Na ongeveer 1 jaar heeft het zijn natuurlijke kleur. Het hout beschermt zich door de uitscheiding van zuur houtsap, waardoor in het begin het hout vlekken vertoont. Hoe ouder het eikenhout is, hoe harder het hout wordt, waardoor de poorten tientallen jaren meegaan. Deze kwaliteit waarborgt een erfstuk, waar ook de volgende generatie nog trots op is.

Sapeli is een roodbruine duurzame houtsoort. De houtsoort heeft een fijne gladde structuur en voelt droog aan. Het geeft de poorten een bijzonder fraai afgewerkt uiterlijk. Het hoeft niet behandeld te worden en gaat jarenlang mee in weer en wind

Douglas is een kwalitatief hoogwaardige naaldhoutsoort. Deze kan onbehandeld buiten gebruikt worden. Maar ook als u uw poort een kleur wilt geven, voldoet deze houtsoort prima.

Eiken

Douglas

Hardhout

De Rumpert

Exclusieve poorten en landschapsinrichting

 

Grintweg 10

5247 NL  Rosmalen

(‘s-Hertogenbosch)

 

073 521 95 74

info@derumpert.nl

Start

De Rumpert

Poorten

Landschapsinrichting

Landgoedinrichting

(kastanje) afrastering

Paardenafrastering

Hang– en sluitwerk

Informatie